Grafische trends 2020

Nog een paar dagen en dan breekt er weer een nieuw jaar aan. En hoewel 2019 een fantastisch jaar is geweest met mooie kansen en natuurlijk de allerleukste klanten, kijken we uit naar een nieuw jaar waarin we alle positiviteit voort kunnen zetten. En daar horen natuurlijk de grafische trends voor 2020 bij!

 

Kleuren

In 2020 zijn we helemaal klaar met zachte en rustige kleuren. Het is tijd voor wat roering! Tijd voor kleurrijke elementen.

Voorbeeld van kleurrijke elementen

Ook donkere minimalistische tonen, en dan eigenlijk allerlei tinten zwart, zijn hip.

Verloopjes

Als we het hebben over kleurrijke elementen. Dan bedoelen we dus ook kleurverlopen, oftewel kleur transities, en duotonen. Deze komen in alle soorten en maten terug. Denk bijvoorbeeld aan achtergronden, logo’s, fotografie etc. En dan hebben we het niet alleen over voor de hand liggende verlopen, zoals oranje naar rood of groen naar blauw, maar juist de niet voor de hand liggende combinaties.

3D

3D speelt een steeds grotere rol in grafisch design. En hoewel het voor een designer veel werk vereist, mag het resultaat er altijd wezen. Met 3D effecten krijg je niet alleen letterlijk meer diepgang, maar ook meer volume.

Futuristische patronen

Een van de opkomende trends is het gebruik van futuristische patronen en vormen. Of het nou gaat om één enkel element of een hele afbeelding, uiteindelijk gaat het om een verbeelding van jouw fantasie. Want we kunnen natuurlijk nooit in de toekomst kijken.

Typografie

Het lijkt vaak maar zo’n klein elementje in een grafisch design, maar het letterfont is zeker wel van wezenlijk belang in een design. Komend jaar gaan we hier meer nadruk op leggen. We lichten letters uit en laten kijkers er even stil bij staan.

Animatie

Deze trend begon al in 2019 en gaat alleen maar verder in 2020: geanimeerde logo’s. Super gaaf om te gebruiken op de laad pagina van je website of aan het begin van een vlog. Zorg er wel voor dat er een gedachte in de animatie zit. Verbeeld datgene wat met je logo en bedrijf te maken heeft.

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/462252349256324020/

Minimalisme

Hoewel dit op veel vlakken al jaren een trend is, komt deze pas sinds kort kijken bij grafisch design en wordt het vooral veel gebruikt in webdesign. Zorg dat je de focus op de juiste plek richt, door minimalisme goed toe te passen.

Hoewel er vroeger in minimalisme voornamelijk gebruik gemaakt werd van zwart/wit in minimalistische designs, worden er tegenwoordig ook andere kleuren gebruikt, als je het maar rustig houdt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *